michal jelinek v

partner

tel3 nove +420 225 092 935

email3 povodnemichal.jelinek@v4group.eu

Michal Jelínek a V4 Group tanácsadói csoport partnere és egyúttal ügyvezető az V4 Audit, s.r.o. (CZ), V4 Tax, s.r.o. (CZ), V4 Tax, s.r.o. (SK) és V4 Group, Kft. (HU) társaságokban, amelyek a V4 Group adó-tanácsadói csoport tagjai.

Michal szakterülete a nemzetközi adózás, az adótervezés és a transzferár-szabályozás kérdésköre. Szakterülete legújabban kiterjed már a kriptopénzekkel történő kereskedelemből adódó tranzakciók adózására is.

Michal közgazdasági mérnökként diplomázott, majd később doktori címet szerzett a Prágai Közgazdasági Főiskolán.

Sokrétű tapasztalatait adótanácsadóként, majd később a nemzetközi adózás, adótervezés és transzferár-szabályozás osztályainak ügyvezetőjeként szerezte meg több jelentős csehországi székhelyű adó-tanácsadói vállalatnál.

A transzferár-szabályozás területével Michal 2006 óta foglalkozik, 2018-ban pedig kiadott egy publikáció gyűjteményt az állandó telephely, a kapcsolt jogviszonyban lévő személyek és összevont vállalkozások témájában, amely Transzferárak néven jelent meg a Verlag Dashöfer kiadásában.

A megszerzett tapasztalatokat Michal nem csak a V4 Group csoport ügyfeleivel folytatott munkánál kamatoztatja, de különböző témákat érintő széleskörű lektori tevékenysége során is, legyen szó a nemzetközi adózásról, transzferár-szabályozásról vagy a kriptopénznem alapú kereskedelemről. Előadóként is tevékenykedik a KDP ČR és SR adótanácsadóinak oktatásain.